Aangepaste dienstverlening tijdens de feestdagen

MAASDRIEL - Iedereen is druk om de  feestdagen gezellig en veilig te laten verlopen. Ook de gemeente. Tijdens de laatste dagen van het jaar is de dienstverlening hier en daar aangepast en gelden er bijzondere regels. Een overzicht:

Openingstijden gemeentehuis

De gemeente Maasdriel verwacht in december extra drukte in aanvragen van reisdocumenten. Daarom is het gemeentehuis op donderdag 15, 22 en 29 december tot 21.00 uur open. Inwoners kunnen na het maken van een afspraak, via de website of telefonisch, terecht.

Containers en afvalbakken

Om vernielingen te voorkomen is het helaas nodig om tijdelijk afvalbakken af te sluiten of te verwijderen. Op de winkelpleinen worden de bakken in week 52 verwijderd en in week 1 terug geplaatst. In de dorpen worden de afvalbakken weggehaald in week 51 om in de eerste twee weken van 2017 weer terug te komen. In het buitengebied verdwijnen de afvalbakken vanaf week 50. Ook deze worden in de eerste twee weken van januari terug geplaatst. De hondenpoepbakken worden in week 52 dicht gemaakt en op maandag 2 januari 2017 weer geopend.

Containers Avri

Enkele dagen voor de jaarwisseling sluit Avri alle openbare brengcontainers voor papier en textiel af tegen eventueel vandalisme. Na de jaarwisseling gaan de containers zo snel mogelijk weer open. Zijn de glasbakken vol of afgesloten? Neem uw lege flessen dan mee naar huis en zet ze niet naast de container. De  dagen waarop  Avri afval ophaalt kan rondom de feestdagen anders zijn dan normaal.Op 2e kerstdag haalt Avri geen afval op. Kijk op uw afvalkalender of in de Avri-app wanneer uw afval wordt opgehaald.

Openingstijden milieustraten 

Op 2e kerstdag zijn de milieustraten gesloten. Op oudejaarsdag 31 december sluit de milieustraat in  Zaltbommel om 15.00 uur. Op alle andere dagen is de milieustraat op de gebruikelijke tijden geopend. 

Afsteken en opruimen vuurwerk

Vuurwerk mag worden afgestoken op 31 december van 18.00 uur tot 02.00 uur. Het afsteken van vuurwerk is verboden binnen een straal van 50 meter van kerken, begraafplaatsen, verpleeghuizen, verzorgingstehuizen woonzorgcentra, dierenpensions en gemeentelijke dierenparken. Ruim na de jaarwisseling vuurwerkresten op. Dit voorkomt rommel en ongelukken met kinderen die op straat vuurwerk vinden dat niet goed is afgegaan. 

Openingstijden horeca

In de nacht van 31 december 2016 op 1 januari 2017 gelden er geen sluitingstijden voor de horeca-inrichtingen.  Horeca-inrichtingen mogen gedurende de hele nacht geopend blijven voor publiek.

Oliebollen bakken? Breng het vet naar de gele kliko.

Voorkom verstoppingen, spoel vet niet door de gootsteen of het toilet. Ook oliebollenvet mag, net als gebruikt frituurvet, naar de speciale gele kliko bij een van de inzamelpunten. Tip: giet het afgekoelde gebruikte vet of de olie terug in de originele verpakking of een andere afsluitbare plastic fles.

Kerstbomen

In Maasdriel worden kerstbomen niet huis-aan-huis opgehaald. Dit jaar zijn er in de gemeente weer diverse mogelijkheden om de kerstboom aan te bieden. 

  1. Kerstbomen kunnen gratis afgeleverd worden bij de milieustraat in Zaltbommel. 
  2. De boom mag in kleine stukken in uw groene container (deksel moet dicht kunnen).
  3. Wegbrengen van de kerstboom op donderdag 5 januari naar een speciale locatie.

Avri haalt op vijf locaties in onze gemeente de kerstbomen op. Op donderdag 5 januari is het mogelijk om uw kerstboom hier gratis op een afgezet stuk parkeerplaats te deponeren. De bomen worden daarna door de Avri opgehaald. De locaties voor het verzamelen van kerstbomen zijn dit jaar hetzelfde als vorig jaar:

  • Rossum / Hurwenen / Alem

Parkeerplaats bij het voetbalveld in Rossum (Maarten van Rossumstraat 6)

  • Heerewaarden

Parkeerplaats bij het voetbalveld in Heerewaarden (Langestraat 36)

  • Kerkdriel / Velddriel / Hoenzadriel

Parkeerplaats bij het voetbalveld in Kerkdriel (Ipperakkeren 2)

  • Hedel

Parkeerplaats bij het voetbalveld in Hedel (Winkelseweg 2)

  • Ammerzoden / Well / Wellseind

Parkeerplaats bij het voetbalveld in Ammerzoden (Heiligenweg 2)

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl