GroenLinks ageert tegen uitbreiding NedCool

Maasdriel - 'Willekeur, koppelverkoop en duidelijk aanwijsbare misleiders'. Het Maasdrielse raadslid Kees van Drunen (GroenLinks) neemt in de 41e digitale versie van hun nieuwsbrief geen blad voor zijn mond. In de Maasdrielse gemeenteraad ventileerde de Rossumse volksvertegenwoordiger zijn kritiek op de beslissing om de uitbreiding van NedCool, gevestigd aan de Provinciale Weg in Kerkdriel, 'door te drukken'. Met een stemmenverhouding  van 15-2 (behlave GroenLinks stemde ook de PvdA tegen) werd het voorstel aangenomen.

GroenLinks noemt het besluit willekeur. Van Drunen: "Omdat het opruimen van een bouwval in de bebouwde kom als ‘vereveningsmaatregel’ niets maar dan ook niets te maken heeft met meer bouwruimte in het buitengebied. Water-retentie aanleggen, landschappelijke inpassing aanleggen, natuurcompensatie, dat kunnen logische maatregelen zijn. Maar dit is complete onzin. Dit is koehandel en willekeur. Het ondermijnt rechtsgelijke behandeling van burgers en bedrijven in het buitengebied. En als tweede afspraak voor medewerking dan ook nog dat een akker in het tuinbouwgebied De Grote Ingh verkocht zal worden aan het Projectbureau waar de gemeente zelf aandeelhouder in is. Zo wordt het publiekrechtelijk belang vermengd met een privaatrechtelijk belang van de gemeente. GroenLinks wil niet dat de gemeente op zo’n manier bestuurd wordt! "Regenteske politiek ten voeten uit, zo’n bedrijf hoort in Nederland in principe op een bedrijventerrein."

Maasdriel verbindt aaan de uitbreiding drie voorwaarden. De ondernemer moet als tegenprestatie twee huizen bouwen aan de Kapelstraat in Velddriel én een stuk grond verkopen voor de herstructurering van de tuinbouw.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl