Two Rivers Marathon zet Bommelerwaard op marathonkaart

Zaltbommel - Op zondag 12 februari vindt in de Bommelerwaard de tweede editie plaats van de Two Rivers Marathon. Een loopevenement over ruim 42 kilometer met start en finish in Zaltbommel en een fraaie route door de regio. Het parcours loopt grotendeels over de dijken langs de rivieren de Waal en de Maas, de naamgevers van de marathon.
 
Deze marathon is ontstaan als spin-off van de Two Oceans Marathon in Kaapstad. Jaarlijks reist een redelijk grote groep Nederlanders af naar Zuid-Afrika om op Paaszaterdag deze ultramarathon te lopen. Twee lopers uit de Bommelerwaard namen het initiatief om voor een groep Two Oceans lopers een gezamenlijke training te organiseren, over een afstand van 42 kilometer. Het idee sloeg over naar een aantal lokale marathonlopers die ook graag mee wilden doen. De trainingsmarathon ontwikkelde zich vervolgens razendsnel tot een volwaardig evenement. En net zo snel ontstond de naam Two Rivers Marathon. 
 
De eerste editie in februari 2016 was een groot succes met lopers uit geheel Nederland die naar Zaltbommel kwamen om deze kleinschalige marathon te lopen. Op zondag 12 februari 2017 vindt de tweede editie plaats. De belangstelling van lopers blijkt opnieuw overweldigend, de marathon was in no-time volgeboekt. Er staan 200 deelnemers aan de start. Met niet alleen marathonlopers uit de regio maar uit geheel Nederland. Er is zelfs een aantal deelnemers met de Duitse,  Deense en Zuid-Afrikaanse nationaliteit aanwezig. 
 
Op zondag 12 februari wordt om 11:00 gestart, tussen 14:00 en 16:00 uur worden de lopers bij de finish verwacht. Het terrein tussen De Poorterij en Stadsbrouwerij in Zaltbommel is als start/finishgebied feestelijk aangekleed. Vanaf 15:00 uur wordt een Zuid-Afrikaanse Braai georganiseerd, als afterparty voor zowel lopers als publiek. De Stadsbrouwerij heeft speciaal voor deze gelegenheid een aantal fusten Two Rivers bier gebrouwen. De route gaat van Zaltbommel via Bruchem en Kerkwijk naar Wellseind, vandaar via de dijk langs de Maas naar Hedel en Kerkdriel. De laatste 10 kilometer gaan over de Waaldijk van Rossum terug naar Zaltbommel. Het halve marathonpunt bij de tunnel onder de A2 in Hedel is ingericht als wisselpunt voor halve marathonlopers. Onderweg is sfeermuziek.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl