John Laponder per direct weg bij voetbalbolwerk DSC

Kerkdriel - Voetbalclub DSC uit Kerkdriel neemt per direct afscheid van zijn Heerewaardense trainer John Laponder. Dat meldt het bestuur van de zondagderdeklasser woensdagavond.

In een bericht dat het Kerkdrielse bestuur naar de selectie heeft gestuurd, wordt gemeld dat DSC behoefte heeft aan een frisse wind. “Deze week heeft het bestuur besloten om de samenwerking met John Laponder per direct te beëindigen. Vanavond hebben wij John geïnformeerd. Wij hebben onvoldoende vertrouwen in een ommekeer en zijn van mening dat er een nieuwe impuls nodig is.”

DSC bevindt zich momenteel op de twaalfde plaats in de derde klasse D, wat in zeer schril contrast staat met de verrichtingen in het vorige seizoen, waarin de Kerkdrielenaren zelfs nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse behaalden. “Wij hopen dat deze stap nieuwe energie geeft en wij vertrouwen nog steeds op een goede afloop van het seizoen, waarbij DSC in de derde klasse blijft.”

De taken van de hoofdtrainer uit Heerewaarden worden waargenomen door Lenard Weber en Jan Burg. Laponder zou aan het einde van het seizoen al vertrekken naar Zwaluw VFC uit Vught. Het bestuur is donderdagavond voorafgaand aan de training van de selectie aanwezig om het besluit toe te lichten en vragen vanuit de spelersgroep te beantwoorden.

Het bestuur van DSC zette donderdagochtend nog een korte toelichting op de website. "Omdat we onverwacht met een intern bericht van DSC op Regio-Voetbal geconfronteerd zijn willen we als bestuur nog nader toelichting geven op het op non actief stellen van onze hoofdtrainer John Laponder. Het bestuur betreurt het dat het tot dit besluit heeft moeten komen. In de winterstop is gewerkt aan verbetering van de resultaten van het eerste elftal maar dat heeft niet de gewenste resultaten opgeleverd. Het bestuur hoopt door haar besluit en het aanstellen van het duo Lenard Weber en Jan Burg een kentering teweeg te brengen om het spelen in de derde klasse te kunnen behouden."

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl